Hvad er Gang i Mariagerfjord

Gang i Mariagerfjord er en gå-udfordring til dig og familien, kollegaerne eller vennerne. Den tager udgangspunkt i gåture, og har et spændende twist af lokal konkurrence og fællesskabsfølelse.


Medlemmer kan logge deres kilometer, og følge med i hvordan de placerer sig i forhold til andre personer og hold. En rangliste vil være tilgængelig så man kan følge med i konkurrencen, og hver uge vil der desuden være lækre præmier at vinde via lodtrækning.

Når du tilmelder dig, skal du vælge en af de 11 idrætshaller i Mariagerfjord Kommune som du vil repræsentere - det er helt op til dig hvilken hal du ønsker at repræsentere. Det er de 11 idrætshaller der står bag hele projekt Gang i Mariagerfjord.

Det koster 69,- pr. person at være med i hele maj måned. Deltagerbetalingen går til at vi kan lave gratis arrangementer for dig hele maj måned for både idrætshaller og samarbejdspartnere. Derudover til udvikling af hjemmeside med hele login- og tilmeldingsmodulet, holdoprettelser, ranglister og generel markedsføring af projektet for alle kommunens borgere. Har du spørgsmål til dette, er du altid velkommen til at kontakte os.

Projektets overordnede idé er, at få folk ud at gå i maj måned – både for at komme ud og nyde den smukke natur Mariagerfjord har at byde på, men også for at få glæde af de sundhedsmæssige fordele og velvære, der følger ved fysisk bevægelse.

Flere og flere begynder at gå ture – og for mange er en gåtur blevet en fast del af både hverdage og weekender. Endnu flere er kommet til under coronakrisen, hvor vi i mindre grad har haft adgang til træning og svømmehaller. Mange af idrætshallernes brugere er i højere grad begyndt at snøre vandreskoene og komme ud i naturen – og den tendens ønsker de fortsætter, da det i den grad også er med til at løfte sundheden – både psykisk og fysisk.

Forskning viser, at gåture påvirker din psyke meget positivt. Det er blandt andet dit humør, der bliver bedre og stressniveau, der bliver lavere. Men det stopper ikke her! Der er nemlig også en række fysiske fordele ved en gåtur: du styrker dine knogler, styrker hjernen, hjælper hjertet, træner kroppen og så er der større chancer for, at du slipper for skader. Gang er nemlig en mere skånsom motionsform end fx løb, og du skal ikke bruge lige så lang tid på at restituere. Du kan sagtens få ømme ben efter den lange gåtur, men det forsvinder igen efter et par dage.

Lad os være fælles om at sætte gang i hele Mariagerfjord!